Săptămâna Verde dedicată elevilor poate fi altfel la Restaurant Bulevard: Despre plante în gastronomie

Data:

Abia a trecut Săptămâna Altfel că se și apropie cu pași repezi Săptămâna Verde. Când vine vorba de Săptămâna Verde majoritatea se gândesc la ecologie, plantare de flori, colectare selectivă, etc.

- Publicitate -

Ieșită din tipar (în sensul bun) este propunerea celor de la Restaurant Bulevard: despre plante și cum le folosim în bucătărie.

Se știe că aromele sunt cele fac totul în bucătărie. „Mmm, ce bine miroase!”, auzim des când vine vorba de mâncare. Și multe din mirosurile îmbietoare se datorează plantelor.

Fiecare chef prepară în bucătăria sa mâncăruri folosind plantele cu precizia unui ceasornicar. Echilibrul perfect al savorilor este obținut atunci când fiecare plantă este folosită pentru preparatul cu care rezonează. Pentru că da, și preparatele culinare trebuie să rezoneze cu condimentele folosite la asezonarea lor. Cum ar fi, de exemplu, să folosim salvia în tocana de cartofi?

- Publicitate -

Fiecare plantă are secretul său și, adăugarea cantității potrivite într-o mâncare, face ca felul respectiv de mâncare să își atingă potențialul maxim.

„Despre plante vorbesc biologii, poeții, cercetătorii și naturaliștii. Dar vorbim și noi, bucătarii. Nu despre plante în general, ci despre cele care dau aromele și savoarea preparatelor culinare și băuturilor răcoritoare.”, spune Dan Neagu, chef escoffier la Restaurant Bulevard Ploiești.

Citește și: Delicios! Risotto cu hribi și trufe – rețeta de weekend de la Restaurant Bulevard Ploiești – vlog Culinaria cu Dan Neagu

Împreună cu echipa sa, Dan Neagu își propune în cadrul proiectului Săptămâna Verde să le prezinte copiilor plantele aromatice din grădina proprie, Rarisimo Garden.

- Publicitate -

Copiii vor învăța cum se cresc, cum se recoltează și cum se folosesc plantele aromatice și de ce se utilizează plantele aromatice în gastronomie.

De asemenea, în cadrul proiectului copiii vor sădi plante aromatice în ghiveci, vor recolta plante aromatice pentru a condimenta friptura grătar, vor învăța să îngrijească plantele aromatice și, în final, vor învăța să gătească de la bucătari calificați.

„Săptămâna verde propusă de Restaurantul Bulevard este un proiect interactiv al echipei care lucrează aici, un proiect destinat copiilor.

- Publicitate -

Învățăm lucruri noi și foarte interesante despre plante, despre beneficiile lor și despre cum noi le folosim în bucătărie. În plus, avem pregătite pachete-meniu pentru participanți: sandwich cu piept de pui aromat pe grătar, limonadă cu sirop natural de mentă, trandafiri sau lavandă. Prețul unui pachet: 30 de lei.

Vă așteptăm în grădinile și serele noastre din Ploiești, cartier Albert, Bulevardul Republicii 25.

Detalii și înscrieri la 0723617654 și 0725870911”, sună invitația lansată de cei de la Restaurant Bulevard.

- Publicitate -

O Săptămână Verde altfel vor avea cu siguranță toți cei care le vor onora invitația. (P)

saptamana verde restaurant bulevard
Săptămâna Verde propusă de Restaurant Bulevard Ploiești

Provocarea Observatorul Prahovean

Sondaj Observatorul Prahovean

Distribuie articolul:

Cele mai citite

Abonează-te la newsletter

Exclusiv

Un medic de la DSP Prahova încasează un spor de 5.548 de lei/lună

Observatorulph.ro publică astăzi situația salariilor de la Direcția de...

Imagini impresionante cu structura subterană a blocului Bucegi12, din centrul Ploieștiului

Vă prezentăm imagini spectaculoase surprinse în parcarea subterană și...

Tarifele la polițele RCA au început să scadă. Cât a plătit un proprietar de Dacia

Odată cu plafonarea tarifelor la RCA, polițele auto obligatorii...

Știri noi

Ziua Forțelor Terestre, la Ploiești. Film documentar, tabără de cercetași și expoziție de tehnică și armament

Ziua Forțelor Terestre va fi sărbătorită și la Ploiești....

18 bebeluși au fost părăsiți în maternitățile din Prahova în primele două luni ale lui 2023

18 bebeluși au fost părăsiți în maternitățile din Prahova...

Primarul orașului Breaza, în direct, pe Dada Tv și Observatorul Prahovean

Primarul localității Breaza, Bogdan Novac, este miercuri seară, în...

Informații utile

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Scandalul comisionului BCR s-a terminat prost pentru primarul Volosevici – Observatorul Prahovean LIVE

Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu discută în...

Criză de medici specialiști la SJU Ploiești – De ce nu s-a prezentat nimeni la concurs – Observatorul Prahovean LIVE

Claudiu Vasilescu îl are invitat în emisiunea Observatorul Prahovean...

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

18 bebeluși au fost părăsiți în maternitățile din Prahova în primele două luni ale lui 2023

18 bebeluși au fost părăsiți în maternitățile din Prahova...