Abia a trecut Săptămâna Altfel că se și apropie cu pași repezi Săptămâna Verde. Când vine vorba de Săptămâna Verde majoritatea se gândesc la ecologie, plantare de flori, colectare selectivă, etc.
Ieșită din tipar (în sensul bun) este propunerea celor de la Restaurant Bulevard: despre plante și cum le folosim în bucătărie.
Se știe că aromele sunt cele fac totul în bucătărie. „Mmm, ce bine miroase!”, auzim des când vine vorba de mâncare. Și multe din mirosurile îmbietoare se datorează plantelor.
Fiecare chef prepară în bucătăria sa mâncăruri folosind plantele cu precizia unui ceasornicar. Echilibrul perfect al savorilor este obținut atunci când fiecare plantă este folosită pentru preparatul cu care rezonează. Pentru că da, și preparatele culinare trebuie să rezoneze cu condimentele folosite la asezonarea lor. Cum ar fi, de exemplu, să folosim salvia în tocana de cartofi?
Fiecare plantă are secretul său și, adăugarea cantității potrivite într-o mâncare, face ca felul respectiv de mâncare să își atingă potențialul maxim.
„Despre plante vorbesc biologii, poeții, cercetătorii și naturaliștii. Dar vorbim și noi, bucătarii. Nu despre plante în general, ci despre cele care dau aromele și savoarea preparatelor culinare și băuturilor răcoritoare.”, spune Dan Neagu, chef escoffier la Restaurant Bulevard Ploiești.
Citește și: Delicios! Risotto cu hribi și trufe – rețeta de weekend de la Restaurant Bulevard Ploiești – vlog Culinaria cu Dan Neagu
Împreună cu echipa sa, Dan Neagu își propune în cadrul proiectului Săptămâna Verde să le prezinte copiilor plantele aromatice din grădina proprie, Rarisimo Garden.
Copiii vor învăța cum se cresc, cum se recoltează și cum se folosesc plantele aromatice și de ce se utilizează plantele aromatice în gastronomie.
De asemenea, în cadrul proiectului copiii vor sădi plante aromatice în ghiveci, vor recolta plante aromatice pentru a condimenta friptura grătar, vor învăța să îngrijească plantele aromatice și, în final, vor învăța să gătească de la bucătari calificați.
„Săptămâna verde propusă de Restaurantul Bulevard este un proiect interactiv al echipei care lucrează aici, un proiect destinat copiilor.
Învățăm lucruri noi și foarte interesante despre plante, despre beneficiile lor și despre cum noi le folosim în bucătărie. În plus, avem pregătite pachete-meniu pentru participanți: sandwich cu piept de pui aromat pe grătar, limonadă cu sirop natural de mentă, trandafiri sau lavandă. Prețul unui pachet: 30 de lei.
Vă așteptăm în grădinile și serele noastre din Ploiești, cartier Albert, Bulevardul Republicii 25.
Detalii și înscrieri la 0723617654 și 0725870911”, sună invitația lansată de cei de la Restaurant Bulevard.
O Săptămână Verde altfel vor avea cu siguranță toți cei care le vor onora invitația. (P)
