Dacă vreți ceva cu adevărat deosebit pe masa de Paște, atunci este ocazia perfectă să urmăriți ediția de astăzi a vlogului Culinaria cu Dan Neagu. Da, tot despre carnea care este astăzi vedetă, dar propunerea este diferită de tradiționala friptură de miel.
Ați putea spune… ”Mare filozofie să faci oaie la grătar…” Cam este, pentru că dacă ratăm momentul, cale de întors nu prea este. Și de ce nu am încerca ceva deosebit, mai ales prin amestecul de condimente și asezonarea cu legume la grătar?
Astăzi nu intrăm în bucătăria Restaurantului Bulevard, așa cum v-am obișnuit, pentru că am acceptat cu plăcere invitația maestrului Dan Neagu, în grădina sa, locul unde își cultivă cele mai multe dintre ingredientele folosite în preparatele sale delicioase.
Ingredinete pentru cotlete și mușchiuleț de berbecuț și legume la grătar cu garnitură de cuș-cuș aromat – 4 porții
-Cotlete de berbecuț 8 buc
-Mușchiuleț interior de oaie 2 buc
-Cuș-cuș 100 gr
-Chimion 20 gr
-Sare, piper 15 gr
-Ulei de măsline 100 ml
-Mix condiment pentru oaie 15 gr
-Ardei gras 1 buc
-Ardei Capia 1 buc
-Cartofi semifierți 4 buc
-Ceapă verde 4 tije
-Roșii cherry 8 buc
-Ciuperci champignon 4 buc
-Verdeață fresh de grădină( coriandru, pătrunjel, rozmarin,fenel,cimbru) 20 tije
Pregătire 15min
Preparare 20min
Cum gătesc cotletele și mușchiulețul de berbecuț și legumele la grătar cu garnitură de cuș-cuș aromat
Carnea e bine să fie pusă de seara la marinat. Punem sare, piper, mix-ul de condiment Rarisimo pentru oaie, un strop de ulei de măsline și ceva ierburi aromatice. Rozmarinul este cel mai important.
Amestecă bine și dăm la o parte. Ideal este să putem duce la rece marinata. Dacă nu, trebuie să grăbim pregătirea pentru ca nu cumva carnea să se altereze.
Legumele „pățesc” același lucru. Le asezonăm cu toate mirodeniile pe care le folosim și la carne.
Și pentru că cel mai ușor este să vedem exact cum se face și să auzim explicațiile lui Dan Neagu, vă invităm să urmăriții pașii pentru delicioasa rețetă de astăzi: