Drobul de miel acel preparat care pentru unii nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Sunt multe rețete, dar puține respectă întocmai rețeta tradițională, ingredientele și modul de preparare. Astăzi, în deja consacrata colaborare cu Dan Neagu, unicul chef Escoffier din Ploiești, vorbim în detaliu despre… drobul de miel.
Contează fiecare detaliu, fiecare ingredient. Dacă unul nu este de calitate, putem spune adio unui rezultat pe măsura așteptărilor.
Dar, dacă suntem atenți și ținem cont de sfaturile lui Dan Neagu, mergem la sigur cu poate cel mai apreciat preparat de pe masa de Paște.
Până să intrăm în detalii, vă mai spunem că, zilnic, până de Paște, vom avea câte o ediție a vlogului Culinaria, din care vom învăța cum să facem cozonacii, friptura de miel la tavă, mușchiulețul de berbecuț cu legume la grătar.
Drob de miel a la chef Dan Neagu
Dan Neagu: ”Are ceva special masa dedicată sărbătorii Paștelui. Întotdeauna, aici apar mâncăruri și prăjituri care nu se pregătesc uzual în bucătăriile noastre. Dacă pentru Crăciun preparăm tot felul de delicatese din carne de porc, Paștele este cu miel.
Desigur, nu ne lansăm acum în zona explicațiilor biblice legate de consumul mielului în această zi. O să vă prezint rețeta mea pentru un DROB de MIEL, așa cum îl pregătesc aici, la Restaurant Bulevard Ploiești.
De ce a mea? Pentru că vă voi dezvălui un mic secret, astfel încât drobul să iasă mai pufos.
Ingrediente pentru 2 kg de drob de miel
-Organe de miel (inimă, ficat) 3kg
-Pulpă dezosată de miel 1,300kg
-Prapure miel 1 – 2 buc
-Ceapă curățată 2buc
-Morcov 2buc
-Sare 10gr
-Piper boabe 4gr
-Foi de dafin 4buc
-Ceapă verde 5 legături
-Usturoi verde 5 legături
-Mărar 5 legături
-Pătrunjel 5 legături
-Sare 10g
-Piper 10gr
-Ouă 15 buc
Pregătire: 5 ore
Preparare: 1ora
Și acum, pentru detaliile etapelor de preparare, vă invităm să urmăriți vlogul nostru: